HJEM

BIOGRAFI

DISKOGRAFI

KONSERTER

FACEBOOK

BILDER

VIDEO

KONTAKT

 

BIOGRAFI

Starten
Det hele begynte sommeren 1961 da Øystein Vetle Martinsen, Jan Åge Larsen, Tore Erikstad og Øyvind "Don" Svendsen startet The Rebel Rousers i Fredrikstad. Inspirasjonen var The Shadows og The Ventures. Våren 1962 endret de navnet til The Cliftons og senere The Cliftones. The Cliftones var veldig populære i Østfold på 60-tallet og de ga ut to singler iløpet av det tiåret. Den mest kjente var "Shades Of Green" som den dag i dag er svært populær innen Shadowssjangeren. The Cliftones ga også ut en country og westerninspirert LP på 70-tallet, samt at de bidro på flere andre spillinger og prosjekter. Blandt annet i Øystein "Vetle Martin" Martinsens solokarriere.

Vetle Martin
I 1978 gikk Øystein i studio og spilte inn sin første rockabillyproduksjon. Denne kom ut på kassett med navnet "Rock That Boggie". I 1980 kom lp'n "The Vetle Martin Story". Denne inneholder innspillinger helt fra 1959 og frem til 1980. Lp'n gir et innblikk i hva Øystein har bedrevet i denne tidsperioden. I 1982 kom "Rockin On My Blue Guitar", Øysteins tredje soloutgivelse. Alle kuttene er instrumentale, delvis innspilt i England og delvis her hjemme. På seks av sporene bidrar rockabillytrommis Wild Bob Burgos. (Et samarbeid som forøvrig Cliftones gjenopptok høsten 2011!)..

Nedlagt
I juni 1985 ble bandet nedlagt og Øystein ble i 1986 rytmegitarist i The Beatniks. De hadde blant annet konserter med The Shadows' første bassist Jet Harris i både Sverige og Norge. Øystein var med i Beatniks frem til 1993.

Arven føres videre
I 2009 gjenoppsto The Cliftones med ny besetning. Sønnene til Øystein -Fredrik og Thomas - startet bandet på "ny". Fredrik er gitarist og vokalist, mens Thomas er bassist. Med seg har de Øivind Karlsen på trommer og Rune Moe på gitar. Debuten var i juli 2010 på Bryggetaket i Fredrikstad, der også originaltrommis Øivind "Don" Svendsen ble med på "Shades of Green". Etter dette har det blitt en rekke konserter i Østfold, med stor sukssess i både Halden, Sarpsborg og Fredrikstad. Det nye Cliftones har også samarbeidet med Haldenrockeren Tor Brynildsen. Tor sang mye sammen med The Cliftones på 1960-tallet, og gutta synes det har vært morro å ta opp denne tråden. Våren 2011 var The Cliftones to helger i Athletic Sound studio i Halden. Der spilte de inn 12 låter. November 2011 var bandet igjen i samme studio og spilte inn tre låter med tidligere nevnte Wild Bob Burgos.

Plateutgivelse
19. juni 2012 ble CD'en Shades of Green utgitt med de nevnte 12 låter, samt to låter med Wild Bob Burgos som bonusspor. Konserten i Askim Kulturhus ble også plateslipp! Shades Of Green skapte mye oppstyr med mye skriverier i pressen samt flere radiointervjuer. Skiva ble også tatt godt i mot internasjonalt innen gitarinstrumentalkretsen. Wild Bob Burgos ga ut sin CD "Real Gone Rockin'" i mai 2012, der alle de tre låtene vi spilte inn med Burgos ble inkludert.